Brude blomsterkrans i blå og rosa farver
Nation north bomærke logo skjold

Bryllupskjoler for magasinet Bruden & Gommen

Så fik jeg lov til at tage billeder af brudekjoler for bryllupsmagasinet Bruden & Gommen. I Vejles gamle teaterbygning som står helt tomt, fik vi mulighed for at skyde dette års billeder til magasinet. Det var virkeligt spændende og lærerigt da jeg aldrig har arbejdet med en professionel model før.

Brudekjole foto taget til magasinet Bruden.
Brudekjole foto taget til magasinet Bruden. Smuk rødhåret brud
Kjole ikon

Den hvide brudekjole har kun eksisteret i ca. 100 år

I middelalderen var brudekjolen oftest rød, da man trode at den røde farve holdt det onde væk. Fyrster og andre rige mennesker havde dog en gylden brudekjole, for at vise status og velstand. Senere ændrede brudekjolen sig og op igennem renæssancen havde man ikke tradition for, at brudekjolerne havde en bestemt farve eller stil.

I 1800-tallet, giftede langt de fleste danske brude sig i den enkle sorte kjole, og som for de flestes skulle kunne holde resten af livet som den fine festkjole.

Dertil satte man små blomster i håret og med tiden også et slør. Brudebuketten komme til, i starten dog som en bryst- eller bæltebuket. Men fra slutningen af 1800-tallet som den håndholdte buket, vi også kender i dag.

Brudekjole foto taget til magasinet Bruden. Smuk rødhåret brud med blomsterkrans
Brudekjole foto taget til magasinet Bruden. Smuk rødhåret brud
Brudekjole foto taget til magasinet Bruden. Smuk rødhåret brud
Brudekjole foto taget til magasinet Bruden

“Noget blåt” til bruden er en engelsk/amerikansk tradition, som især fik fat i danskerne i løbet af 80´og 90´ernes mange amerikanske film-bryllupper

Brudekjole foto taget til magasinet Bruden
Brude kjole fotografering. smuk brud med rødt hår
Blomster ikon

Brudebuketten

Brudebuketten skal købes af gommen og det betyder ulykke, hvis én af blomsterne når at visne inden bruden forlader kirken.

Ægteskabet bliver kort, hvis man sætter buketten i vand efter brylluppet, men det skulle til gengæld give lykke, hvis buketten lægges på en afdøds slætnings grav.

Blomst brudeslør tæt på
brudebuket med hvide brudeslør og sarte rose roser